fbpx
Насипен чай - чай онлайн - доставка в цялата страна
Eхинацея - "билката на индианците". 

Eхинацея – “билката на индианците”. 

Наричат ехинацея “билката на индианците”. Ехинацеята е същинско чудо в съкровищницата на природата, до което е задължително да се докоснете, за да се радвате на крепко здраве. Родината на тази вече толкова популярна билка е Северна Америка. Ехинацеята се е препоръчвала, още от времето на американските индианци за стимулиране на защитните сили на организма. По-късно е пренесена и в Европа .

Билката  Ехинацея Пурпурея е наричана  естествен антибиотик.

Ехинацеята стимулира имунитета и е с доказано противовъзпалително действие. Тя повишава броя и ефективността наразличните клетки на имунната система. Ехинацеята има регенеративни свойства и способността да пречиства кръвта и лимфната система.

В чашата топъл чай от ехинацея се съдържат разнообразие от витамини – А, B, E, както и магнезий, калий, желязо и други. Приета на чай, билката засилва имунитета и облекчава главоболие, кашлица, грип и други вътрешни инфекции. Редовната консумация на чай от ехинацея, може да помогне за намаляване на възпалението в организма, особено при пациенти с ревматоиден артрит, атеросклероза и пародонтит. Консумацията на чай от ехинацея е ефикасно средство както за подсилване на имунната система, така и срещу главоболие и други симптоми на настинка. Препоръчва се при възпаление на горните дихателни пътища, при грип, простудни неразположения и суха кашлица. Чаят от Ехинацея освен, че повишава силите на тялото да се възпротивява срещу вирусите и инфекциите има и силно пречистващо действие върху кръвта и лимфата. Ехинацеята също може да помогне и при редица инфекции, като вагинални инфекции, инфекции на пикочните пътища, възпаления в устната кухина и други. Помага при главоболие, сенна хрема, болки в мускулите. Действа благоприятно на храносмилателната система.


Публикувано на:
Категории: Билки

Вашият коментар за: „Eхинацея – “билката на индианците”. “

Полетата отбелязани с * са задъжителни.


bg_BG