fbpx
Насипен чай - чай онлайн - доставка в цялата страна
Живот в баланс и хармония - възможно е!

Живот в баланс и хармония – възможно е!

Седем чая за баланс на чакрите

Чакрите са динамични енергийни контролни центрове, разположени по протежение на гръбначния стълб – от основата на гръбнака до върха на главата. Те представляват своеобразна система от енергия, която циркулира свободно из човешкото тяло и от нейното балансирано разпределение зависи правилното функциониране на всеки орган. Фактори като стрес, травма, емоционално разстройство или болест биха могли да доведат до ограничаване или изчерпване на тази енергия. Това от своя страна може да накара човек да се чувства „празен“ и да доведе до срив и депресия. Именно затова е толкова важно потокът от енергия да се съхрани и „подхрани“, за да осигури така необходимата духовна връзка и хармония във всеки аспект от духовното и физическо здраве.
В човешкото тяло има седем основни чакри и всяка от тях има свой цвят. Те изпращат сигнали до всички органи, за чието правилно функциониране следят непрестанно. Всяка една от тях e значима за процесите в организма. Една или няколко от чакрите да се „разболеят“ – цялата ни система страда.
Билките в чайовете ЧАКРА Фитолек могат да помогнат за възстановяване на баланса в организма. Седемте чая от серията с внимателно подбрани билкови комбинации са посветени именно на тези седем чакри и се препоръчват в ежедневната грижа за здравето, както и като допълнение към йога практиката.

Муладхара Фитолек е билкова смес за коренната чакра, която се намира ниско в основата на гръбначния стълб и е може би най-важната сред седемте чакри. Тя създава у човек усещането за стабилност, прави добра неговата адаптивност, придава жизненост и носи чувство на благоденствие. Коренната чакра е основата на системата на чакрите, която ги обединява и ги прави съвкупност от едно цяло.
Цвят: червен
Билков състав: корени от сладник, корени от джинджифил, хибискус, роза, ягода

Свадхищана Фитолек е билкова смес за сакралната чакра, разположена ниско в областта на корема. Тя може да се разглежда като нашето вътрешно свещено пространство; своеобразен личен храм на чувствата, на творческата енергия и на способността да се радваме на живота.
Цвят: оранжев
Билков състав: коприва, хвощ, турта, невен, сладник, куркума, портокалови кори

Манипура Фитолек е билкова смес за слънчевата чакра, която се намира в зоната на слънчевия сплит и администрира способността за взимане на решения, волята и оптимизма. Енергийно, това е огънят, който подхранва нашия метаболизъм и когато се активира, увеличава човешката енергия и целеустременост.
Цвят:жълт
Билков състав: мента, мащерка, жълт кантарион, лайка, еньовче, куркума, коприва, лимон

Анахата Фитолек е билкова смес за сърдечната чакра, която е се намира в центъра на гръдния кош и управлява сърцето и белите дробове. Тази чакра се асоциира с чувството на любов и състрадателност. Енергията поддържа в добро състояние имунната система, поражда съчувствие и емпатия, засилва способността на човек да прощава.
Цвят: зелен
Билкова смес: плодове и цветове от глог, мента, маточина, зелен чай, мащерка, риган

Вишудха Фитолек е билкова смес за гърлената чакра, разположена в областта на щитовидната жлеза и отговорна за способността за общуване и себеизразяване. Балансирането и пречистването на тази чакра може да повиши чувствителността ни към себе си, към другите и не на последно място към вселената, в която живеем.
Цвят: син
Билкова смес: евкалипт, градински чай, лимонена трева, мента, лайка, сладник

Аджна Фитолек е билкова смес за чакрата на третото око, която е ситуирана на челото, между веждите. Тя отключва интуицията и въображението и има ключово значение в много религии. Тази чакра управлява умствените функции, тези на зрението и визуалното припомняне, включително паметта. Когато нещо се „проектира“ в третото око или насън, то се „вижда“ от Аджна.

Цвят: индиго
Билкова смес: очанка, арония, цвят лавандула, цвят роза, листа от мента, хибиску

Сахасрара Фитолек е билкова смес за коронната чакра, която се намира на върха на главата и отговаря за пробуждането на духовното блаженство. Ежедневният прием на този чай се събужда духовното просветление,и единство, и влияе на способността да се интегрира и заземи тази божествена енергия в нашата енергийна система, дух, ум и тяло.
Цвят: виолетов
Билков състав: цветове от лавандула, цветове от роза, ройбос, стръкове от босилек, листа от гинко билоба

Вашият коментар за: „Живот в баланс и хармония – възможно е!“

Полетата отбелязани с * са задъжителни.


bg_BG