fbpx

Чай от Рози! За красота и здраве!

Розите са по-известни като красиви и ароматни декоративни растения.

Въпреки това лечебните свойства на чаша чай, приготвен с венчелистчетата на тези цветя, не може да се оспори. Използването на рози в аюрведическата медицина има огромна история и е известно като Гулканд.

На 12 юни пък се отбелязва Денят на червената роза, което е повод да поговорим малко повече за полезните свойства на розите, за които надали досега сте се замисляли.

А те са наистина много !!

Чаша розов чай ​​е благоприятен начин да се насладите на нещо хубаво, без да се притеснявате за размера на вашите бедра.

Богат на витамин С, ябълчена киселина, пектин и лимонена киселина, розовият чай е безопасен диуретик, което го прави особено примамлив, ако сте на път да отслабвате.

Розовите листенца са богати на антисептични, антибактериални, противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Това прави напитката, направена от венчелистчетата, идеално домашно лекарство за различни кожни състояния, включително акне. За да заключите влагата на кожата и да я поддържате мека и хидратирана, можете да обтриете лицето си, използвайки тази напитка.

Толкова е лесно!!!

С чай от рози всеки ден слабеем и се подмладяваме. Антиоксидантите в нея ефективно почистват петна, оставяйки ви с мека, гладка и лъчиста кожа, която изглежда видимо по-млада. Опакована с витамин А и витамин Е, двата мощни антиоксиданти, тази напитка въздейства положително върху кожата. Заедно с хидратирането на кожата и затягането ѝ, тя ѝ дава нов живот. Намалява бръчките и фините линии. Антиоксидантите ограничават свободните радикали да увреждат кожата, като по този начин забавят преждевременното стареене.

Жените, които страдат от тежка менструация с интензивна болка, могат да се възползват от чая от рози. Две чаши от него с добавени черен пипер на прах и мед помагат на кръвния поток. Чаят също така облекчава тежестта на потока, като понижава и болката. Розовият чай е добро средство за лечение на безплодие и нередовна менструация.

Чаят от рози също така помага при изхвърлянето на отпадъците, като по този начин се осигуряват здрави черва. Пиенето на 2 до 3 чаши от този чай е известно, че лекува инфекции, засягащи пикочните пътища. Детоксикиращата природа, съчетана с диуретичните свойства на розовия чай, прави това възможно. Той има положително въздействие върху балансирането на стреса и емоционалните хормони, като успокоява нервната ви система.Антидепресантните и успокояващи свойства му позволяват да се използва и като напитка, предизвикваща сън.

Вашият коментар за: „Чай от Рози! За красота и здраве!“

Полетата отбелязани с * са задъжителни.


bg_BG